Witamy w sklepie internetowym Synergia Gastro. Życzymy udanych zakupów!

Bunmei Nóż szefa kuchni 20cm

Najlepsze noże

389,00  (316,26  netto)

3 w magazynie

Poprzednia najniższa cena: 389,00 .

SKU 1905/200 Kategorie ,

Bunmei Nóż kuchenny Szefa kuchni 20 cm

Japoński nóż kuchenny przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Szerokie, cienkie ostrze pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży.

Dane techniczne:

Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 56-57 HRC
Długość całkowita – 33,9 cm
Długość ostrza – 20,2 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 3,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok.

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści wkształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.