Najlepsze noże
869,00 zł (706,50 zł netto)
3 w magazynie
Poprzednia najniższa cena: 869,00 zł.
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Ostrze – stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – magnolia
Pierścień – róg bawoli
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,0 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 5,3 cm
Grubość klingi – 8,4 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 329 g