Najlepsze noże
978,99 zł (795,93 zł netto)
2 w magazynie
Poprzednia najniższa cena: 978,99 zł.
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.
Ostrze – stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – magnolia
Pierścień – róg bawoli
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 39,5 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – 3,8 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 154 g