Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemicznie.
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
Rękojeść – drewno kasztanowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,8 cm
Długość ostrza – 18,3 cm
Szerokość klingi – 3,9 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 108 g