Witamy w sklepie internetowym Synergia Gastro. Życzymy udanych zakupów!

Tojiro Elastomer s/s Yanagi-Sashimi 21cm

Najlepsze noże

569,00  (462,60  netto)

3 w magazynie

Poprzednia najniższa cena: 569,00 .

SKU FD-1110 Kategorie ,

Nóż do sashimi (Yanagi) to klasyczny japoński nóż o długim, wąskim i sztywnym ostrzu, przeznaczony do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio i innych potraw, które wymagają dokładnego i perfekcyjnego cięcia. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
 
Ostrze – Wysokiej jakości stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
 
Twardość ostrza – 56 +/-1 HRC
 
Rękojeść – Żywica elastomerowa spełniająca standardy HACCP
 
Waga – 120 g
 
Tojiro MoV to seria bardzo ostrych noży z mocnej, dwuwarstwowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu. Dzięki tym pierwiastkom materiał jest szczególnie odporny na ścieranie i wytrzymały, a także znacznie mniej podatny na rdzewienie. Tradycyjne japońskie ostrza wyposażono tu w wygodne, ośmiokątne rękojeści z żywicy elastomerowej, które są dostosowane do wymogów systemu HACCP. Ze względów higienicznych w wielu lokalach zabrania się używania drewnianych narzędzi, więc specjaliści z Fujitora Industry stworzyli tę serię z myślą o profesjonalnych kucharzach, którzy potrzebują w pracy klasycznych noży japońskich.