Witamy w sklepie internetowym Synergia Gastro. Życzymy udanych zakupów!

Bunmei Nóż Santoku 18cm

Najlepsze noże

379,00  (308,13  netto)

3 w magazynie

Poprzednia najniższa cena: 379,00 .

SKU 1906/180 Kategorie ,

Bunmei Nóż kuchenny Santoku 18 cm

Japoński nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Dane techniczne:

Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 56-57 HRC
Długość całkowita – 31,8 cm
Długość ostrza – 18,1 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok.

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści wkształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.