Witamy w sklepie internetowym Synergia Gastro. Życzymy udanych zakupów!

Bunmei Nóż Usuba 18cm

Najlepsze noże

349,00  (283,74  netto)

3 w magazynie

Poprzednia najniższa cena: 349,00 .

SKU 1802/180 Kategorie ,

Bunmei Nóż kuchenny Usuba 18cm

Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Dane techniczne:

Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)

Rękojeść – drewno magnoliowe

Twardość – 56-57 HRC 

Długość całkowita – 31,6 cm

Długość ostrza – 18 cm

Szerokość klingi – 4,7 cm

Grubość klingi – 2,0 mm

Sposób ostrzenia – jednostronny

Waga – ok. 175 g

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.