Najlepsze noże
149,00 zł (121,14 zł netto)
3 w magazynie
Poprzednia najniższa cena: 149,00 zł.
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,2 cm
Długość ostrza – 20,7 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronnny
Waga – ok. 75 g