Witamy w sklepie internetowym Synergia Gastro. Życzymy udanych zakupów!

Satake Satoru Nóż Deba 16 cm

Najlepsze noże

189,00  (153,66  netto)

3 w magazynie

Poprzednia najniższa cena: 189,00 .

SKU 803-694 Kategorie , ,

Satake Satoru Nóż kuchenny Deba 16 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Dane techniczne:

Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa

Twardość – 56-58 HRC

Długość całkowita – 29,8 cm

Długość ostrza – 16,4 cm

Szerokość klingi – 5,1 cm

Grubość klingi – ok. 2,9 mm

Waga – ok. 215 g

Noże kuchenne Satake Satoru oferują użytkownikom optymalny stosunek ceny do jakości. Wytrzymałe klingi wykonano z mocnej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu, który zwiększa ich trwałość i odporność na korozję. Nitowane rękojeści o pełnym trzpieniu powstały z gładkiego bakelitu wypełnionego mączką drzewną, który jest odporny na zarysowania i wysokie temperatury. Noże z tej serii są solidne, dobrze wyważone i świetnie sprawdzają się w codziennej pracy.