Witamy w sklepie internetowym Synergia Gastro. Życzymy udanych zakupów!

Satake Satoru Nóż Sashimi 21 cm

Najlepsze noże

199,00  (161,79  netto)

3 w magazynie

Poprzednia najniższa cena: 199,00 .

SKU 803-700 Kategorie , ,

Satake Satoru Nóż kuchenny Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa

Twardość – 56-58 HRC

Długość całkowita – 34,8 cm

Długość ostrza – 20,8 cm

Szerokość klingi – 3,1 cm

Grubość klingi – ok. 2,3 mm

Waga – ok. 182 g

Noże kuchenne Satake Satoru oferują użytkownikom optymalny stosunek ceny do jakości. Wytrzymałe klingi wykonano z mocnej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu, który zwiększa ich trwałość i odporność na korozję. Nitowane rękojeści o pełnym trzpieniu powstały z gładkiego bakelitu wypełnionego mączką drzewną, który jest odporny na zarysowania i wysokie temperatury. Noże z tej serii są solidne, dobrze wyważone i świetnie sprawdzają się w codziennej pracy.