Najlepsze noże
199,00 zł (161,79 zł netto)
30 w magazynie
Poprzednia najniższa cena: 199,00 zł.
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,6 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 109 g