Witamy w sklepie internetowym Synergia Gastro. Życzymy udanych zakupów!

Nóż Sashimi Yanagiba 21cm Satake Swordsmith Black 805-766

Najlepsze noże

199,00  (161,79  netto)

30 w magazynie

Poprzednia najniższa cena: 199,00 .

SKU 805-766 Kategorie ,

Nóż Sashimi Yanagiba 21cm Satake Swordsmith Black

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową

Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej

Twardość – 56-58 HRC

Długość całkowita – 33,6 cm

Długość ostrza – 21 cm

Szerokość klingi – 3,1 cm

Grubość klingi – 1,9 mm

Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny

Waga – ok. 109 g