Witamy w sklepie internetowym Synergia Gastro. Życzymy udanych zakupów!

Takeshi Saji Blue Steel Nóż Santoku ręcznie kuty 18 cm

Najlepsze noże

2099,00  (1706,50  netto)

3 w magazynie

Poprzednia najniższa cena: 2099,00 .

SKU HD-134 Kategorie ,

Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny Santoku ręcznie kuty 18 cm

Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Dane techniczne:

Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi 

Rękojeść – czarno-szara micarta

Twardość – 61 +/- 1 HRC 

Długość całkowita – 30,5 cm

Długość ostrza – 18 cm

Szerokość klingi – 4,5 cm

Grubość klingi – 2,3 mm

Sposób ostrzenia – dwustronny

Waga – ok. 227 g