Witamy w sklepie internetowym Synergia Gastro. Życzymy udanych zakupów!

Tojiro Shirogami Nóż Nakiri polerowany 16,5 cm

Najlepsze noże

289,00  (234,96  netto)

49 w magazynie

Poprzednia najniższa cena: 289,00 .

SKU F-702A Kategorie ,

Nóż kuchenny Nakiri polerowany 16,5 cm Tojiro Shirogami 

Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

Dane techniczne:

Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2

Twardość – 60 HRC +/- 1

Długość całkowita – 30,3 cm

Długość ostrza – 16,5 cm

Szerokość klingi – 4,9 cm

Grubość klingi – 3,1 mm

Waga – ok. 126 g

Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa

Tojiro Shirogami to seria profesjonalnych noży kuchennych, przeznaczonych dla bardziej doświadczonych szefów kuchni. Klingi wykuto ręcznie ze specjalnej stali wysokowęglowej o wyjątkowo wysokiej czystości (YSS, Yasuki Hagane), produkowanej przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię Tatara. Ekstremalnie twardy rdzeń okuto tu dodatkowo miękkim żelazem, dzięki czemu noże są łatwiejsze w utrzymaniu i szybciej się je ostrzy.