Najlepsze noże
1929,00 zł (1568,29 zł netto)
3 w magazynie
Poprzednia najniższa cena: 1929,00 zł.
Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony m.in. do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Ekstremalnie wytrzymała klinga, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 37 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej, jest wykończona na czarny mat z wyszlifowaną krawędzią tnącą. Wygodna, nitowana rękojeść powstała z bardzo wytrzymałego i niekurczliwego laminatu Micarta.
Ostrze – Najwyższej jakości 37-warstwowa stal nierdzewna (czarny mat)
Twardość ostrza – 60 +/-1 HRC
Rękojeść – Laminat Micarta z mosiężnymi tulejkami
Waga – 285 g
VG-10 to specjalna czysto tnąca stal, opracowana przez firmę Takefu Special Steel do produkcji noży i wytwarzana z najlepszych jakościowo rud żelaza. Ze względu na zawartość chromu, wanadu, molibdenu i kobaltu jest klasyfikowana jako tzw. super stal o wysokiej odporności na ścieranie i niezrównanej wytrzymałości. Należy do najbardziej cenionych materiałów w świecie japońskich noży, ponieważ jest odporna na korozję, gwarantuje długotrwałą ostrość, a zarazem jej szlifowanie nie sprawia użytkownikom kłopotu. Piękne ostrza z tzw. stali damasceńskiej są wyjątkowo mocne i wygodne w użytkowaniu na co dzień, a przy zachowaniu odpowiedniej dbałości – posłużą właścicielowi przez całe życie.