Najlepsze noże
129,00 zł (104,88 zł netto)
3 w magazynie
Poprzednia najniższa cena: 129,00 zł.
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 144 g