Witamy w sklepie internetowym Synergia Gastro. Życzymy udanych zakupów!

Satake S/D Nóż Deba 15,5cm

Najlepsze noże

159,00  (129,27  netto)

3 w magazynie

Poprzednia najniższa cena: 159,00 .

SKU 804-189 Kategorie ,

Satake S/D Nóż kuchenny Deba 15,5 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Dane techniczne:

Ostrze – stal 420J2

Twardość – 56 HRC +/- 1

Długość całkowita – 29 cm

Długość ostrza – 15,5 cm

Szerokość klingi – 4,7 cm

Grubość klingi – ok. 3,3 mm

Waga – ok. 120 g

Kategoria noży Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych.