Witamy w sklepie internetowym Synergia Gastro. Życzymy udanych zakupów!

Satake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Najlepsze noże

119,00  (96,75  netto)

3 w magazynie

Poprzednia najniższa cena: 119,00 .

SKU 802-352 Kategorie ,

Saku Satake Nóż kuchenny Sashimi Yanagiba 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze – stal molibdenowa wanadowa

Rękojeść – polipropylen

Twardość – 56 HRC +/- 1

Długość całkowita – 33,0 cm

Długość ostrza – 20,5 cm

Szerokość klingi – 3,0 cm

Grubość klingi – 1,5 mm

Sposób ostrzenia – jednostronny

Waga – ok. 86 g