Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Ostrze – stal 3 warstwowa rdzeń 420J2
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 160 g
Noże kuchenne Satake Unique Clad to doskonała propozycja dla kucharzy, którzy cenią sobie w pracy niezawodne narzędzia. Klingę wykonano z wysokiej jakości trójwarstwowej stali nierdzewnej 420J2 która pozwala uzyskać niebywałą ostrość krawędzi tnącej przy stosunkowo łatwym procesie ostrzenia. Ergonomiczna rękojeść z wytrzymałego materiału Pakkawood jest odporna na wilgoć oraz wysokie temperatury. Noże z tej serii są wykończone z dbałością o każdy szczegół i niezwykle trwałe, a jednocześnie bardzo wygodne w utrzymaniu.