Witamy w sklepie internetowym Synergia Gastro. Życzymy udanych zakupów!

Satake Yoshimitsu Nóż Deba 12 cm

Najlepsze noże

159,00  (129,27  netto)

3 w magazynie

Poprzednia najniższa cena: 159,00 .

SKU 804-066 Kategorie ,

Satake Yoshimitsu Nóż kuchenny Deba 12 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Dane techniczne:

Ostrze – Rdzewna stal SK-5

Twardość – 62 HRC +/- 1

Długość całkowita – 23,6 cm

Długość ostrza – 12 cm

Szerokość klingi – 3 cm

Grubość klingi – ok. 1,3 mm

Waga – ok. 50 g

Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.