Witamy w sklepie internetowym Synergia Gastro. Życzymy udanych zakupów!

Tojiro Zen Kasztan Nóż do porcjowania 21 cm

Najlepsze noże

529,00  (430,08  netto)

3 w magazynie

Poprzednia najniższa cena: 529,00 .

SKU FD-569K Kategorie ,

Tojiro Zen Kasztan Nóż do porcjowania 21 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Dane techniczne:

Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10

Twardość – 60 HRC +/- 1

Długość całkowita – 32,5 cm

Długość ostrza – 21 cm

Szerokość klingi – 3,6 cm

Grubość klingi – ok. 2,5 mm

Waga – ok. 100 g

Tojiro Zen DP to kwintesencja filozofii Tojiro, która zamyka się w jednym słowie: bezinteresowność. Specjaliści z Fujitora Industry, pragnąc pogodzić nowoczesność z japońską tradycją, stworzyli wysokiej jakości noże, które stosunkowo niewiele kosztują, a posiadają rękojeści w tak zwanym stylu japońskim oraz profesjonalne ostrza. Klasyczne, kasztanowe rękojeści w kształcie litery D są wzmocnione pierścieniem z wytrzymałego sztucznego tworzywa. Trzywarstwowa lub dwuwarstwowa stal nierdzewna z dodatkiem kobaltu powstaje ze szwedzkiego żelaza, które jest trwałe, odporne na rdzę i długo zachowuje ostrość.