Najlepsze noże
129,00 zł (104,88 zł netto)
3 w magazynie
Poprzednia najniższa cena: 129,00 zł.
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 28,6 cm
Długość ostrza – 15,5 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 2,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny
Waga – ok. 136 g