Najlepsze noże
1029,01 zł (836,59 zł netto)
3 w magazynie
Poprzednia najniższa cena: 1029,01 zł.
Ręcznie wykonany, ostrzony dwustronnie nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia mięsa, warzyw i ryb oraz do innych codziennych zadań. W tym modelu klinga, w której ekstremalnie twardy rdzeń (AO-2) okuto 21 warstwami stali wysoko i niskowęglowej, jest wykończona na czarny mat z wyszlifowaną powierzchnią krawędzi tnącej. Wygodna, nitowana rękojeść o pełnym trzpieniu powstała z solidnego, odpornego na wilgoć i zmiany temperatur tworzywa „Eco Wood”.
Ostrze – Najwyższej jakości 21-warstwowa stal wysokowęglowa (czarny mat)
Twardość ostrza – 62 +/-1 HRC
Rękojeść – „Eco Wood”, połączenie recyklowanego drewna z żywicą wstrzykiwaną pod bardzo wysokim ciśnieniem
Waga – 235g
Stal AO-2 produkowana przez firmę Takefu Special Steel jest odpowiednikiem popularnej stali Aogami #2 (YSS) i posiada praktycznie takie same parametry. Jest to zatem znakomita stal wysokowęglowa o wyjątkowej czystości, z domieszką chromu i wolframu, które powodują, że materiał staje się twardszy, bardziej wytrzymały i odporniejszy na ścieranie czy pękanie niż inne stale węglowe. Piękne ostrza w stylu damasceńskim, charakteryzują się fenomenalną ostrością i długo trzymają perfekcyjną krawędź tnącą, a jednocześnie stosunkowo łatwo się je ostrzy.