Najlepsze noże
799,00 zł (649,59 zł netto)
3 w magazynie
Poprzednia najniższa cena: 799,00 zł.
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ostry czubek pozwala wykonać precyzyjne nacięcia np. w filetach mięsnych czy rybnych, aby umieścić w nich przyprawy lub przyspieszyć wchłanianie marynaty. Lekko łukowata krawędź tnąca ułatwia siekanie warzyw i ziół bez odrywania czubka od deski. Wysokiej jakości nóż szefa kuchni może też służyć do porcjowania kurczaka, filetowania mniejszych ryb czy porcjowania gorącej pieczeni
Ostrze – stal wysokowęglowa 440
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,3 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 165 g
Noże kuchenne z serii Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, łącząc tradycję z awangardą w mistrzowski sposób. Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej 440A,zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze -170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Gładkie i niezwykle wygodne w użyciu rękojeści to efekt żmudnej, czasochłonnej pracy, podczas której szereg czynności wykonuje się ręcznie.