Witamy w sklepie internetowym Synergia Gastro. Życzymy udanych zakupów!

Satake Yoshimitsu Nóż Deba 15,5cm

Najlepsze noże

199,00  (161,79  netto)

3 w magazynie

Poprzednia najniższa cena: 199,00 .

SKU 804-028 Kategorie ,

Satake Yoshimitsu Nóż kuchenny Deba 15,5 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Dane techniczne:

Ostrze – Rdzewna stal SK-5

Twardość – 62 HRC +/- 1

Długość całkowita – 29 cm

Długość ostrza – 15,5 cm

Szerokość klingi – 4,6 cm

Grubość klingi – ok. 4,1 mm

Waga – ok. 165 g

Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.