Witamy w sklepie internetowym Synergia Gastro. Życzymy udanych zakupów!

Satake Yoshimitsu Nóż Usuba 16cm

Najlepsze noże

179,00  (145,53  netto)

3 w magazynie

Poprzednia najniższa cena: 179,00 .

SKU 804-035 Kategorie ,

Satake Yoshimitsu Nóż kuchenny Usuba 16 cm

Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Dane techniczne:

Ostrze – Rdzewna stal SK-5

Twardość – 62 HRC +/- 1

Długość całkowita – 33,8 cm

Długość ostrza – 16 cm

Szerokość klingi – 4,6 cm

Grubość klingi – ok. 2,1 mm

Waga – ok. 105 g

Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.