Najlepsze noże
1819,00 zł (1478,86 zł netto)
3 w magazynie
Poprzednia najniższa cena: 1819,00 zł.
Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Główną cechą noży Santoku jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy w kuchni, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Ostrze – stal 21 warstwowa SRS-13
Twardość – 64 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – ok. 2,0 mm
Waga – ok. 220 g