Witamy w sklepie internetowym Synergia Gastro. Życzymy udanych zakupów!

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2

Najlepsze noże

2799,00  (2275,61  netto)

3 w magazynie

Poprzednia najniższa cena: 2799,00 .

SKU H-R2D-SA-180WBB Kategorie ,

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Santoku 18 cm R-2

Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Dane techniczne:

Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2

Rękojeść – kość bycza

Twardość – 63 HRC +/- 1

Długość całkowita – 30,1 cm

Długość ostrza – 18 cm

Szerokość klingi – 5 cm

Grubość klingi – ok. 2,2 mm

Waga – ok. 205 g