Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 21,7 cm
Długość ostrza – 10 cm
Szerokość klingi – 1,9 cm
Grubość klingi – ok. 1,6 mm
Waga – ok. 70 g
Noże kuchenne Satake Satoru oferują użytkownikom optymalny stosunek ceny do jakości. Wytrzymałe klingi wykonano z mocnej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu, który zwiększa ich trwałość i odporność na korozję. Nitowane rękojeści o pełnym trzpieniu powstały z gładkiego bakelitu wypełnionego mączką drzewną, który jest odporny na zarysowania i wysokie temperatury. Noże z tej serii są solidne, dobrze wyważone i świetnie sprawdzają się w codziennej pracy.