Najlepsze noże
549,00 zł (446,34 zł netto)
3 w magazynie
Poprzednia najniższa cena: 549,00 zł.
Niewielkich rozmiarów nóż kuchenny przeznaczony do obierania lub krojenia warzyw i owoców. Cienka klinga pozwala ciąć gładko, tuż pod skórką i nie klinuje się w twardszych warzywach, takich jak marchewka, co może powodować straty produktu. Ostry czubek ułatwia usuwanie z owoców gniazd, pestek czy szypułek.
Ostrze – stal wysokowęglowa 440
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 19 cm
Długość ostrza – 9 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 70 g
Noże kuchenne z serii Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, łącząc tradycję z awangardą w mistrzowski sposób. Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej 440A,zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze -170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Gładkie i niezwykle wygodne w użyciu rękojeści to efekt żmudnej, czasochłonnej pracy, podczas której szereg czynności wykonuje się ręcznie.